a) Amplificatoare cu un singur etaj de amplificare
     Pentru a constitui un etaj de amplificare, amplificatoarele elementare sunt completate cu reteaua de polarizare ( mai simpla sau mai complexa in functie de necesitatile de insensibilizare la variatiile temperaturii, tensiunii de alimentare sau parametrilor tranzistoarelor) si cu elemente de clupaj. Elementele de clupaj fac legatura cu sursa ( sau etajul anterior ) si cu etajul urmator (sau sarcina). Cuplajul galvanic (direct sau prin rezistente) are dezavantaje importante cum ar fi influentarea reciproca a etajelor in curent continuu sau pierderile de putere pe rezistente. Cel mai utilizat element de clupaj este condensatorul. El asigura o separare ideala in curent continuu si un cuplaj foarte bun in curent alternativ ( atunci cand este bine ales, adica avand o reactanta neglijabila la frecventa minima a semnalului).
 
     Schemele obisnuite al ASM cu tranzistoare bipolae sunt prezentate in figura de mai jos. Ci si Co sunt condensatoare de clupaj. Dupa cum am vazut pentru conexiunea EC, Re micsoreaza Au si mareste Ri. Eliminarea influentei Re in curent alternativ se face cupland in paralel un condensator Ce cu reactanta neglijabila in domeniul de frecvente de lucru. Acesta poarta numele de condesator de decuplare. Un rol asemanator il are condensatorul Cb pentru conexiunea BC.

     Uneori se utilizeaza o solutie de compromis care permite realizarea unei amplificari dorite si a unei rezistente marite de intrare (EC), numita decuplare partiala.
 
b) Amplificatoare cu mai multe etaje
     Un ASM contine obisnuit mai multe etaje legate in cascada. In acest saz amplificarea totala este produsul amplificarilor individuale. Se ia un amplificator de semnal mic cu doua etaje ca in figura de mai jos. Cu ajutorul schemei echivalente la frecvente medii se calculeaza amplificarea in banda.

     Cis sunt constante de timp de scurtcircuit si se calculeaza pe schema echivalenta de joasa frecventa. Cis este produsul intre capacitatea Ci si rezistenta echivalenta la bornele sale, atunci cand celelalte condensatoare sunt considerate scurtcircuit
 
     Cio sunt constante de timp de circuit deschis si se calculeaza pe schema echivalenta la inalta frecventa. Cio este produsul intre capacitatea condensatorului i si rezistenta echivalenta la bornele sale, atunci cand celelalte condensatoare sunt considerate la reactante infinite.