1) Probleme generale legate de amplificatoare
     Sunt descrise cateva idei de baza despre structura, parametrii, caracteristici si clasificari de baza ale amplificatoarelor. Fara aceasta introducere sumara nu se poate proiecta nici un fel de amplificator. Sunt bine de stiut pentru cultura generala deoarece nu se stie niciodata cand trebuie sa repari sau vrei sa cumperi un amplificator.
 
2) Amplificatoare de semnal mic (ASM)
     Amplificatoarele de semnal mic (prescurtat ASM) sunt destinate amplificarii unor semnale variabile de valori mici si apar in prima parte a unui lant de amplificare. Pot avea unul sau mai multe etaje. Aici sunt descrise pe scurt si amplificatoarele elementare.
 
3) Etaje amplificatoare de semnal mic
     Descrierea sumara a unui amplificator cu un singur etaj de amplificare si a unui amplificator cu mai multe etaje de amplificare de putere mica.
 
4) Amplificatoare de putere
     Rolul unui amplificator de putere este de a debita in sarcina (rezistiva de obicei) puterea necesara in conditiile unui randament cat mai bun, a unei amplificari de putere cat mai mari si al unui factor de distorsiuni cat mai mic. Amplificatorul de putere este partea finala a unui lant de amplificare si este compus din etajul final si etajul prefinal, acesta din urma pregatind semnalul pentru atacul etajului final. Aici sunt descrise etajele finale in clasa A, etajele finale in clasa B si etajele finale in clasa AB.
 
5) Circuite de polarizare realizate cu tranzistoare bipolare